Skip to main content
Name
Architect
Client
Location
Waugh Thistleton
Shoreditch Trust
London, UK

The Hoxton Cinema project is a highly sustainable multi-use development set within a vibrant East London setting.

Cross-laminated timber was used to build the majority of the superstructure, creating spacious and high-quality residential apartments whilst offering efficient and environmentally friendly site construction.

Using reinforced concrete transfer structures, we overcame the challenges of the different layouts between the ground floor and basement cinema spaces and the residential apartments above.

Careful reconstruction and restoration of the original Art Deco façade has maintained the legacy of a much-loved historic building for future generations to enjoy.

Mixed use
Architect
Waugh Thistleton
Client
Shoreditch Trust
Location
London, UK

The Hoxton Cinema project is a highly sustainable multi-use development set within a vibrant East London setting.

Cross-laminated timber was used to build the majority of the superstructure, creating spacious and high-quality residential apartments whilst offering efficient and environmentally friendly site construction.

Using reinforced concrete transfer structures, we overcame the challenges of the different layouts between the ground floor and basement cinema spaces and the residential apartments above.

Careful reconstruction and restoration of the original Art Deco façade has maintained the legacy of a much-loved historic building for future generations to enjoy.

Mixed use
Architect
Waugh Thistleton
Client
Shoreditch Trust
Location
London, UK
Londonon
Bergen Municipality
Bergen, Norway

The masterplan proposal for Bergen’s waterfront was designed in conjunction with the Londonon Collective, which includes Haptic Architects, Gort Scott, Morris + Company, Turner Works, Urban Systems Design and Vill. It was awarded first place in the international design competition for the redevelopment of the Laksevåg district.

The submission focused on the re-use and re-modelling of the existing buildings to create a new creative centre for the maritime industry in Bergen and pedestrian bridge links across the water.

Our review of the available archive information and local geological conditions aided the design team in assessing the feasibility of extending and altering the existing buildings on site, which shaped the overall masterplan proposal.

The project was selected as the overall winner of the Architectural Review’s Future Projects Award 2022. We are currently working with the municipality and stakeholders on strategies to realise this vision in the long term.

Mixed use
Architect
Londonon
Client
Bergen Municipality
Location
Bergen, Norway

The masterplan proposal for Bergen’s waterfront was designed in conjunction with the Londonon Collective, which includes Haptic Architects, Gort Scott, Morris + Company, Turner Works, Urban Systems Design and Vill. It was awarded first place in the international design competition for the redevelopment of the Laksevåg district.

The submission focused on the re-use and re-modelling of the existing buildings to create a new creative centre for the maritime industry in Bergen and pedestrian bridge links across the water.

Our review of the available archive information and local geological conditions aided the design team in assessing the feasibility of extending and altering the existing buildings on site, which shaped the overall masterplan proposal.

The project was selected as the overall winner of the Architectural Review’s Future Projects Award 2022. We are currently working with the municipality and stakeholders on strategies to realise this vision in the long term.

Mixed use
Architect
Londonon
Client
Bergen Municipality
Location
Bergen, Norway
Allford Hall Monaghan Morris
Places for People
Egham, UK

Magna Square is a masterplan located in Egham, Surrey, which aims to regenerate the local area. It is a mixed-use scheme comprising four new buildings that offer retail, leisure, and residential facilities to increase the site's commercial value.

Designing a structural framing strategy for the project was challenging due to the variety of uses within the scheme. However, an RC frame on piled foundations for all four buildings was deemed the best solution. Additionally, a blue roof system and an attenuation tank were integrated into the design.

The largest building on the site, Block C, is home to ground-level retail, a first-floor Everyman cinema, and residential units above. To achieve the stringent noise-rating curve of NR5 in the residential spaces above the cinema, we worked with a specialist to devise an innovative solution. The design physically separates the levels - including the core and columns - using acoustic breaks, bearing plates, and a secondary suspended floor above the third floor to hold the services for the apartments.

Mass housing
Architect
Allford Hall Monaghan Morris
Client
Places for People
Location
Egham, UK

Magna Square is a masterplan located in Egham, Surrey, which aims to regenerate the local area. It is a mixed-use scheme comprising four new buildings that offer retail, leisure, and residential facilities to increase the site's commercial value.

Designing a structural framing strategy for the project was challenging due to the variety of uses within the scheme. However, an RC frame on piled foundations for all four buildings was deemed the best solution. Additionally, a blue roof system and an attenuation tank were integrated into the design.

The largest building on the site, Block C, is home to ground-level retail, a first-floor Everyman cinema, and residential units above. To achieve the stringent noise-rating curve of NR5 in the residential spaces above the cinema, we worked with a specialist to devise an innovative solution. The design physically separates the levels - including the core and columns - using acoustic breaks, bearing plates, and a secondary suspended floor above the third floor to hold the services for the apartments.

Mass housing
Architect
Allford Hall Monaghan Morris
Client
Places for People
Location
Egham, UK
ColladoCollins
HUB Residential
Maidenhead, UK

One Maidenhead is a mixed-use development featuring 429 residential units and 23,000 sq. ft. of retail space. Initially tasked with RIBA stage 3 design by HUB, we transitioned to JJ Rhatigan for stage 4 through completion in early 2024.

The project comprises four blocks, 11 to 16 storeys high, with residences above three storeys of retail space. Complex lower floor plates demanded precise planning and BIM coordination.

Close collaboration between the contractor and design team was critical when managing tight schedules, costs, and site scale. We engaged site teams to optimise buildability and respond to construction demands. Early layout and structural analysis facilitated an efficient frame without transfer structures.

This collaboration ensured tight timeframes were met without compromising design quality. One Maidenhead has transformed the town centre, offering essential housing and amenities in a key commuter hub.

Mass housing
Architect
ColladoCollins
Client
HUB Residential
Location
Maidenhead, UK

One Maidenhead is a mixed-use development featuring 429 residential units and 23,000 sq. ft. of retail space. Initially tasked with RIBA stage 3 design by HUB, we transitioned to JJ Rhatigan for stage 4 through completion in early 2024.

The project comprises four blocks, 11 to 16 storeys high, with residences above three storeys of retail space. Complex lower floor plates demanded precise planning and BIM coordination.

Close collaboration between the contractor and design team was critical when managing tight schedules, costs, and site scale. We engaged site teams to optimise buildability and respond to construction demands. Early layout and structural analysis facilitated an efficient frame without transfer structures.

This collaboration ensured tight timeframes were met without compromising design quality. One Maidenhead has transformed the town centre, offering essential housing and amenities in a key commuter hub.

Mass housing
Architect
ColladoCollins
Client
HUB Residential
Location
Maidenhead, UK