Contour House, Peak District National Park – Projects

Contour House,
Peak District National Park

More

Contour House is a private residence located in the Peak District National Park. Designed by Sanei Hopkins Architects, the house has a curved form made from dry stone walling which follows the site contours and from where the name Contour House was derived. 

In collaboration with Sanei Hopkins Architects, Elliott Wood provided the structural engineering that would allow the client and architect’s vision to become a reality. 

The 2 storey 100m long curvilinear house required precision engineering, ensuring the aesthetics were not compromised by structural elements. The closely integrated design makes difficult junction details appear clean and uncluttered and with a timber framed superstructure and stainless steel strengthening in key areas, the minimalist exposed structure is a theme throughout. 

When viewed from an external perspective Contour House blends seamlessly into its surrounding, sitting understated yet elegant and sympathetic to its location. Internally, the house holds more than meets the eye. With features such as an indoor swimming pool, games room, sauna and wine cellar to name just a few.

Contour House, Peak District National Park
Contour House, Peak District National Park
Contour House, Peak District National Park
Contour House, Peak District National Park
Contour House, Peak District National Park
Contour House, Peak District National Park