Copyright Building, London – Projects

Copyright Building,
London

More

This project is a new build commercial and retail development for Derwent London plc. Which replaces three existing tired 1940s and 1960s buildings that were unsuitable for refurbishment due to compromised headroom and numerous internal columns. The new development provides approximately 85,000sq ft of commercial office and a further 20,000sq ft of retail space.

A concrete frame was selected as part of a holistic solution which integrated the needs of the design team whilst maximising construction efficiency. The visual qualities of exposed, fair-faced concrete were embraced by the architect and this is evident in the exposed concrete columns and a bespoke coffered slab in the reception area. Post tensioned slabs have been adopted on a 9 x 9 metre grid at a thickness of 250mm with thickened slabs at the upper levels to accommodate transfers.

A central reinforced concrete core provides circulation and all lateral stability. The need for piling was removed by carrying out a detailed assessment of the ground conditions, together with considerable ground modelling to allow a raft to be adopted. This has led to a reduced programme for the foundation works and significant savings against the piled option.

Copyright Building, London
Copyright Building, London
Copyright Building, London

Jack Hobhouse,

Copyright Building, London

Jack Hobhouse

Copyright Building, London

Jack Hobhouse

Copyright Building, London
Copyright Building, London

Jack Hobhouse,

Copyright Building, London

Jack Hobhouse